Tuck-Hinton Architecture & Design
WhatsYourPlatform_ColorPop Windows.jpg

Community Projects

 

Parking Day 2017

For the first project at Cheekwood, our team constructed a treehouse—under a very tight deadline—in the form of a huge fish based on the children’s book The Rainbow Fish, covered with several thousand CDs as its outer scales. The firm was one of only two invited back for an encore treehouse two years later at Cheekwood; it would be known as The Hive.

Awards:  2017 NCDC Golden Cones - People's Choice Award, Best Use of Space, Best Overall

 
 
 
 

Kyubu Japanese Playhouse

Cheekwood Botanical Garden & Museum of Art / 2016
For the third installation designed by employees of the firm, a playhouse inspired by the international travels of a family visiting 19th century Japan.  The construction studies order and spatial relationships inspired by Japanese tradition.

 

The Hive

Cheekwood Botanical Garden & Museum of Art / 2014
For the second installation, employees of the firm designed an interactive and inhabitable beehive to accompany an exhibit of larger-than-life insect sculptures at a Cheekwood.

 
 
 
 

Rainbow Fish

Cheekwood Botanical Garden & Museum of Art / 2012

For the first project at Cheekwood, our team constructed a treehouse—under a very tight deadline—in the form of a huge fish based on the children’s book The Rainbow Fish, covered with several thousand CDs as its outer scales. The firm was one of only two invited back for an encore treehouse two years later at Cheekwood; it would be known as The Hive.